energielabelSinds 1 januari 2008 is het energielabel verplicht voor huiseigenaren en bedrijfspanden bij verkoop en verhuur. Een Energie Prestatie Advies (EPA) laat zien hoe energiezuinig een woning is en geeft een uitgebreid verslag over de mogelijk te nemen maatregelen om het energieverbruik te verminderen. Daarnaast geeft het advies aan wat deze maatregelen u kosten en wat uw uiteindelijke terugverdientijd van de genomen maatregelen is. Hierdoor heeft u direct een uitgebreid overzicht over het energieverbruik van uw woning en de mogelijkheid tot het verminderen ervan.

Daarnaast is het een uitgesproken verkoop en/of verhuur tool. Potentiële kopers en huurders zien direct hoe energiezuinig uw woning of bedrijfspand is en wat zij mogelijk bij een iets minder energiezuinige woning of bedrijfspanden kunnen verbeteren en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Veelal is het nemen van kleine maatregelen, zoals kierdichting door bijvoorbeeld tochtstrips in de zogenaamde draaiende delen (ramen, deuren, etc.), al voldoende om een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik van de woning te verwezenlijken.

Maar nog veel interessanter kan het zijn voor de potentiële kopers en/of huurders dat zij bekend worden met de mogelijke subsidies die zij kunnen krijgen voor het uitvoeren van bepaalde maatregelen. Voor het aanbrengen van dubbel glas bijvoorbeeld. Hierdoor wordt ook de woning die misschien iets minder aantrekkelijk lijkt door haar energieaanduiding veel aantrekkelijker. Immers het verbeteren van het comfort en energieverbruik ligt ineens binnen handbereik.

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een afspraak maken voor de opname van uw Energie Prestatie Advies neem contact op via 035-2400250 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kunt u ook ons contactformulier invullen.

nieuwe certificaten

Huurwaardering en avies

Puntentelling – Huurwaardering   De puntentelling ook wel puntensysteem of huurwaarderingsstelsel genoemd bepaald de kwaliteit van de huurwoning en daarmee de maximale huurprijs. Schröder & Schröder bepaald al jaren voor de overheid, professionele vastgoed partijen én particulieren de puntentelling van een huurobject.

Sinds 1 juli 2011 telt ook het energielabel mee in de puntentelling. En aangezien Schröder & Schröder hiervoor gecertificeerd is, kan zij de energielabels desgewenst meteen bij de puntentelling opnemen. Wel zo efficiënt!

keurmerken Meer met minder Komo kema EPBD AvEPA FedEc KBI