NEN 2580 is de Nederlandse Norm op basis waarvan de oppervlakte van terreinen met een bouwbestemming en de inhouden en vloeroppervlakten - bruto vloeroppervlakte (BVO) en verhuurbare vloeroppervlakte (VVO) - van gebouwen of delen daarvan, moet worden bepaald.

Schröder en Schröder stelt conform NEN 2580 meetcertificaten op. Ons NEN 2580 meetcertificaat geeft hierdoor zekerheid over de werkelijke bruto vloeroppervlakte (BVO) en verhuurbare vloeroppervlakte (VVO) van alle typen gebouwen.
Daarnaast kunnen onze meetcertificaten als bijlage bij bijvoorbeeld huur- of koopovereenkomsten worden gevoegd zodat voor beide partijen duidelijkheid bestaat en overeenstemming wordt bereikt over de oppervlakte en de inhoud van het te huren of te kopen onroerend goed.

Echter wordt deze norm niet altijd gehanteerd, dit terwijl een correcte opgave van oppervlakte en inhoud bij ondermeer huur, koop of verkoop essentieel is. Want alleen op basis van de juiste oppervlakte en inhoud kan de juiste prijs worden bepaald. Niet alleen de koop- of huurprijs maar ook de servicekosten, schoonmaakkosten en fiscale waarde van een pand.

Plattegronden

Ook onze plattegronden worden opgesteld conform de NEN 2580 norm en zijn gebaseerd op de werkelijke oppervlakte per kamer. Wij meten de woning uiteraard ter plaatse in en meten ook echt kamer voor kamer. Hierdoor zijn onze plattegronden accuraat en een goede weergave van de werkelijkheid. Geen impressie maar werkelijke maten! Wij leveren de plattegronden in 2D en 3D en kunnen deze voorzien van innovatieve extra’s waardoor de woning in ranking stijgt op Funda. Maar ook onze uitgebreidere presentaties zoals ‘walkthrough 3D’ en artist impressions enthousiasmeren zonder enige twijfel. Onze plattegronden zijn in geen geval standaard. U bepaalt de stijl van de plattegronden want verschillende displays en uw eigen huisstijl zijn gewoon mogelijk. Zie ook onze pagina Plattegronden 2D en 3D.

Naast zekerheid bij koop- en huurtransacties van onroerende zaken geeft een meetcertificaat inzicht bij:

  • de erfpachtbepaling
  • een huurprijsherziening,
  • het toedelen van gemeenschappelijke ruimten in een
  • multi-tenant situatie,
  • vastgoedvraagstukken m.b.t. de BTW verrekening van gebruiksruimten,
  • rendementsanalyse gebaseerd op vloeroppervlakverdeling.

Het niet correct weergeven van de inhouden en (vloer)oppervlakten kan leiden tot geschillen dan wel aanslagen met aanzienlijke financiële gevolgen.

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een afspraak maken voor de opname van uw NEN 2580 meetcertificaat?

Neem contact op via 035-2400250 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kunt u ook ons contactformulier invullen.

keurmerken Meer met minder Komo kema EPBD AvEPA FedEc KBI